streda 11. februára 2015

Chutné cherry paradajky - ktoré si vybrať ?


Hovorí sa, že čo je malé, to je milé a dobré a u rajčat to platí skoro dvojnásobne. Na skutočnosť, že malé rajčata sú až na výnimky dobré a chutné, väčšina z nás prišla. A tiež na to, že stojí za to, si ich na záhradke vypestovať.



K už zavedeným odrodám POLLICINO F1 a STRILLO F1 pridávame ďalšie novinky. Veríme, že si Vás svojou výnimočnou chuťou získajú. Všetky sú právom zaradené do kolekcie "Mlsné jazýčky".

Ranná odroda MINI má dorbné čerešňové plody s hmotnosťou 18 - 22 g s výbornou chuťou. Plody sú vysoko odolné voči popraskaniu.

BIBI má "srdiečkové" čerešňové plody so špičkou. Zelené plody majú jemné, tmavšie líčko, v zrelosti sa ale vyfarbujú do jednotnej červenej farby. Odroda je extrémne ranná s dlhými hroznami plodov.

Spoločným rysom týchto odrôd je rannosť. Sú veľmi ranné a svojou rannosťou predbiehajú všetky "normálne" veľlké rajčata. Ďalej sa vyznačujú riedkym listom a slabším olistením, môžeme ich preto pestovať bez obáv v hustejšom spone, až 4 rastliny na m2. Ďalšou zaujímavou možnosťou je viesť rastliny na dva výhony. Týmto spôsobom získame väčšiu prvú úrodu, ale skrátime dobu plodnosti. Ak sa ich rozhodneme pestovať na dva výhony, zaštiepime rastlinu za 3. až 4. listom, kľudne už pri predpestovaní sadby. Necháme vyraziť bočné výhony a dva najsilnejšie ponecháme, vedieme ďalej a vyštiepujeme na nich bočné výhonky.



DOSTUPNÉ V NAŠOM E-SHOPE ( KLIKNTE NA OBRÁZOK A DOSTANETE SA DO E-SHOPU)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára