utorok 5. mája 2015

Zdravé a chutné paradajky na balkóne



Kto raz ochutná vlastnú paradajku, nebude už chcieť inú! Vypestovať si ich nie je nijako zložité - pestovať môžete aj v nádobách na balkóne panelového domu, a to bez chemických hnojív a postrekov. Poradíme vám, ako na to!


VYBERTE VHODNÉ MIESTO A NÁDOBU Najlepšie je kryté, slnečné miesto orientované na juh, alebo západ, chránené pred dažďom. Nejvhodnejšie je použiť samozavlažovacie nádoby - napr. do kvetináča s priemerom 50 cm umiestnite 2-3 sadenice keríčkových paradajok (npr. odroda cherry). Ak zvolíte paradajky tyčkové, použite samozavlažovacie nádoby s priemerom 40-50 cm a hĺbkou min. 30cm.

VÝBEROM VHODNEJ ZEMINY PODPORÍTE DOBRÝ RAST
Vhodný substrát pre BIO pestovanie je NATURA Substrát pre celú záhradu. Tento substrát sa skladá len z prírodných zložiek a štartovacej dávky BIO hnojiva. Štruktúra tohto substrátu zaručí ideálne prevzdušnenie a rastlinky sa v ňom budú cítiť ako "v bavlnke".

HNOJENIEAsi 14 dní po zasadení rajčiaka do nádoby môžete začať s pravidelným prihnojovaním.Podľa Vašich zvyklostí môžete hnojiť buď BIO kvapalným hnojivom, alebo BIO hnojivom v peletách. Obsahujú všetky potrebné živiny vrátane prirodzeného obsahu stopových prvkov. Podporujú tvorbu a dozrievanie plodov. Unikátna zložka - sladové klíčky, podporujú rozvoj koreňov. Rastlinka s bohatým koreňovým systémom je potom vitálna, viac nasadzuje na kvet a je odolnejší voči chorobám a škodcom.

DOBRÚ STAROSTLIVOSŤOU PREDCHÁDZAJTE CHOROBÁM A ŠKODCOMNielen pravidelné hnojenie je zárukou vitality rastlín. Veľmi zásadným prvkom je prevencia, nezalievať na list. U všetkých typov rajčín vylamujte prebytočné výhonky, aby nebola rastlina príliš "zahustená". Proti hubovým chorobám používajte preventívne prípravky na báze medi (sú schválené pre BIO pestovanie napr. Kuprikol 50). Pri napadnutí škodcami (vošky, molice, roztočca pod.) môžete bez obáv použiť BIO postrek Rock Effect. Podobne môžete pestovať aj BIO papriky prípadne BIO drobné ovocie ako sú napríklad jahody. Mať BIO jahody priamo na okne je určite veľká výhoda hlavne pre mamičky s malými deťmi.

000562_NATURA_Organicke_hnojivo_Zelenina1,5kg_8594005007932-350x350
natura-rock-efekt-100ml
Dostupné v e-shope

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára