sobota 2. mája 2015

Nepodceňujte pravidelnú výživu vašich balkónových rastlín

V týchto dňoch nájdeme plné obchodné centrá krásnych letničiek rôznych druhov, farieb, či tvarov. Niektorí z vás ich už stihli aj vysadiť na okenné parapety, či balkóny. To, že by sme mali dbať na ich ochranu pred mrazom zhruba do 15. mája sme si už niekoľkokrát spomenuli. 



Taktiež by sme nemali zabúdať na kvalitný substrát a v neposlednom rade na poctivú a pravidelnú zálievku spolu s dopĺňaním živín. Práve letničky patria do skupiny rastlín, ktoré sa vám za pravidelné hnojenie odmenia bohatým kvitnutím a zdravým vzhľadom. Nezabúdajte aj na to, že rastliny nevysádzame príliš husto a radšej im doprajme dostatok miesta pri ich rozrastaní a zväčšovaní objemu. Pri veľmi hustej výsadbe sa stretávame aj s častejším napádaním rastlín chorobami a škodcami.


Výhody hnojiva
  • unikátny produkt s revolučným spôsobom prípravy kvapalného koncentrátu
  • na všetky typy balkónových rastlín – surfínie, begónie, fuchsie, lobelky, bakopy, vejárovky, gazánie, čarodejky a pod.
  • bohatý zdroj živín a mikroprvkov s aktivátorom kvitnutia
  • podporuje bohatú tvorbu kvetov , sýte farby a bujný koreňový systém
Zloženie: špeciálne ES hnojivo vo fľaši, pomer živín NPK (17-6-25) + 6% S + mikroprvky B, Mo,Fe, Cu, Mn, Zn




Dostupné v e-shope

Medzi najobľúbenejšie druhy letničiek patria: Pelagónie/ muškáty, Petúnie, Calibrachoa/ “minipetúnia”, Bakopa, Bidens, Gazánia, Verbena- železník, ale aj iné, ako napr. lLobelia, Torenia, Diascia, Portulaca, Tagetes, Heliotropium, Impatiens, Begonia, Glechoma, Fuchsia, Nemesia, Sanvitalia, Mimulus a mnohé ďalšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára