štvrtok 28. januára 2016

Pestovanie mini paradajok

25445

Doba výsevu je polovica marca. Predpestovanie priesad trvá približne 6-8 týždňov. Volíme kvalitný výsevný substrát. Semienka sejeme do hĺbky cca. 3 cm. Je potrebné udržať substrát jemne vlhký. Teplota klíčenia je 25 °C. Svetlo hrá dôležitú rolu až keď sa objavia lístky.

Po vzídení 2 - 3 lístkov a rastlinka sa dá uchopiť, je čas na pikírovanie. Na pikírovanie sa hodia rašelinové zakoreňovače v ktorých rastlinka vytvorí bohatý koreňový systém. Priesady môžeme zasadiť do zeme spolu s rašelinovým zakoreňovačom. 

Mladé rastlinky potrebujú dostatok svetla a teplotu okolo 18 °C cez deň a v noci 14 - 16 °C.

Koncom apríla začneme paradajky otužovať, aby sme ich mohli v máji zasadiť do záhrady.

cherrytoms

Bejbino F1 - Kolekcia pre maškrtné jazýčky - "Baby - koktailovéparadajka s mimoriadne chutnými plodmi o priemere 2 - 3 cm a hmotnosti 30 - 40 g. Veľmi skorý hybrid s dostatočne pevnými, dobre skladovateľnými plodmi.

Strillo F1 - Kolekcia PRE maškrtné jazýčky - kolíkový čerešňové paradajka s plodmi s hmotnosťou okolo 15 gramov . Plody sú pevné a odolné k praskaniu , aj napriek tomu ale veľmi chutné a sladké . Výnosný hybrid s dlhými hrozno nesúcimi 15 - 18 plodov . Paradajka vhodné pre fóliovníky i poľné pestovanie , rezistentné k verticíliu , fuzáriu aj háďatkám.



3239 3221 




2 komentáre:

  1. Mini paradajky tiež milujem, dokonca som si kvôli nim zaobstarala záhradný skleník, aby bola moja úroda čo možno najväčší. Paradajkám všeobecne sa totiž v skleníku darí skvele, takže rastú skoro ako z vody.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja každý rok pestujem mini paradajky a na mladé rastlinky som si zaobstarala na stránkach https://www.rajapack.sk/sacky-plastove-nadoby/boxy_C2080.html plastové boxy, v ktorých ich prenášam do skleníka. Sú veľmi chutné a plné vitamínov a mi ich máme radi napríklad v šalátoch alebo aj len tak ako zdravú desiatu. Už sa teším na tohtoročnú sezónu.

    OdpovedaťOdstrániť