utorok 28. apríla 2015

Pestovanie byliniek prírodnou cestou


Bylinky môžete pestovať doma na okennom parapete, na terase alebo balkóne a nie je to o nič ťažšie než pestovanie na záhradke. Navyše to má aj jednu veľkú výhodu, môžete žať priebežne po celý rok. Kedykoľvek máte čerstvé a voňavé bylinky na dosah ruky. 


Bylinky potrebujú vhodnú zeminu, ktorá by mala byť vzdušná a nie príliš ťažká.To spĺňa jedinečný substrát na trhu - NATURA Bylinková záhradka. Bylinky je možné siať, alebo presádzať priamo do substrátu. Pokiaľ staviate bylinky do nádob, zakryte odtok vody drobnými kamienkami alebo tehlovými čriepky. Na dno nádoby dajte trochu substrátu, rastlinu zasaďte a doplňte substrátom. Substrát ľahko pritlačte ku koreňovému balu a nakoniec substrát doplňte tak, aby povrch zostal kyprý. Pri výsadbe na záhony odoberte nevhodnú pôdu a nahraďte ju substrátom. Po výsadbe rastlinky zalejte.

S pravidelným prihnojovaním začnite po 3 - 4 týždňoch, najlepšie organickým hnojivom NATURA Bylinková záhradka, ktoré je určené pre BIO pestovanie. Hnojivo je vyrobené len z prírodných surovín. Obsahuje potrebné živiny v priaznivom pomere vrátane prirodzeného obsahu stopových prvkov. Živiny sú pre bylinky ľahko dostupné. Jedinečné zloženie hnojiva zaistí kúzelnú arómu a výraznú chuť byliniek. Prihnojujte 1 x za 14 dní.


Ak bylinky napadnú roztoče, vošky alebo iní saví škodcovia, ošetrujte výhradne prírodnou cestou bez chémie. Zvyšky účinnej látky z chemických prípravkov by zostávali v vňati, ktorú konzumujete. Zvoľte si preto prírodný prípravok Rock Effect.



TIP:
Bylinky zalievajte s rozvahou - nemajú rady premokrenie. V suchu sa im zvyšuje obsah silíc
v vňati i v kvetoch a to podporuje ich čarovnú vôňu.



Produkty dostupné v e-shope

1 komentár:

  1. Tohle BIO pěstování je podle mě hudba budoucnosti a líbí se mi , že se k tomu dostává stále více lidí. :-) Prostě se už nechceme stravovat jídlem plným chemie tak jako jsme to dělali v minulosti. :-) Zkrátka a dobře prostě chci mít přesnou kontrolu nad tím, co jím. A tak si pěstuji doma vlastní bylinky a hnojím je jenom přírodní cestou. :-)

    OdpovedaťOdstrániť