piatok 24. apríla 2015

Ako úspešne bojovať proti krtkom?

Poznáte aj vy rôzne ľudové triky a máte aj nejaké odskúšané rady? Niektoré z nich sa osvedčili viac, iné menej.


Využívate vlasy, chlpy, nalievanie vody a kyseliny do dier, či iné drastické riešenia. Tie tvrdšie povahy sa neštítia použiť rýľ alebo iný nástroj na zneškodnenie krtov, ale väčšina z vás by sa na tento krok neodhodlala.


Odporúčať tým, ktorí už majú založený trávnik, aby použili sieť proti krtom je trocha neskorá rada, no tí, ktorí sa ešte len chystajú na založenie by na ňu mali s určitosťou myslieť. Umiestňujeme ich pod mačinované, teda kobercové trávniky, ale taktiež pod siate.
Dnes vám ukážeme zaujímavý variant ochrany a to trávnikové hnojivo, ktoré má odpudzujúci účinok proti krtom, čiže ako sa povie - máte dve muchy jednou ranou – výživa a ochrana.


  • vyživuje trávnik počas 1 mesiaca, obsahuje železo a horčík
  • aromatické látky obsiahnuté v zeolite odpudzujú krtkov z trávnatej plochy
  • zeolitová zložka prevzdušňuje pôdu a viaže živiny
  • zeolit potláča výskyt machov
  • je potrebné vnímať ho najmä ako prevenciu a jeho pravidelná aplikácia zabezpečí dokonalé opudenie krtov z pozemku
  • balenie 2,5 kg vystačí na 100 m2, dávkovanie: 25 g/m2

 floria-travnikove-hnojivo-a-odpuzovac-krtkov
Dostupné v našom e-shope

2 komentáre:

  1. Ja som rada, že na záhrade krtkov nemáme. Myslím si, že je to tým, že máme psa, takže krtko nemá pokoj a tiež pravidelne kosíme trávnik. Kosačku máme už celkom dlho, Je vidieť, že je to poctivý výrobok. Tento rok manžel akurát objednal nové nože , pretože už boli tupé, a kosačka zase krásne kosí.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ťažko povedať, či existuje úspešný boj. My sme na krtka skúšali vyzrieť všelijako ale vo finále to bolo vždy na ňom, či odíde alebo neodíde. Nemám rád také tie radikálne riešenie v zmysle "delobuchu" do krtinca, to mi príde neetetické. A tak chodím po záhrade, na náramku od https://www.mibandshop.sk/xiaomi-mi-band- 4/ si počítam kroky a dúfam, že ten prevít čo najrýchlejšie odíde. Našťastie máme ale predovšetkým úžitkovú záhradu a nie okrasnú, takže nejaký ten krtinec ma nerozhádže. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť